De ce un tânăr ar face parte din partidul lui Iliescu?

“CE ROST are să DEZGROPĂM MORŢII? Îi înțeleg pe cei care au avut PIERDERI, dar asta a fost”, spune Ion Iliescu, primul președinte al României de după 89 despre cei care cer în continuare redeschiderea dosarului Revoluției. Bolșevicul Iliescu, calcă în picioare, cu ușurința unei balerine, suferința a mii de oameni care în decembrie 1989 și-au pierdut copiii, părinții sau prietenii. Iar ei au murit pentru ca Iliescu să ajungă președinte. Nesimțitul acesta nu a avut nicio tresărire să-i treacă la capitolul „istorie” pe morții de la revoluție.

Normal, redeschiderea dosarului crimelor din ’89, ca și cel al mineriadelor, l-ar avea ca prim inculpat exact pe comunistul de Iliescu. De aceea, cel mai frumos cadou pentru el (că tot vine ziua lui) e să-i dorim să trăiască momentul trăit de un amic de-al lui, Vișinescu. Acesta, la 91 de ani a fost în sfârșit condamnat la închisoare cu executare pentru crimele oribile pe care le-a săvârșit în pușcăriile comuniste (20 de ani). La fel, aștept momentul când cătușele îi vor șterge de pe moacă zâmbetul cretinoid, iar Iliescu va intra în istoria deținuților din pușcăriile României.

De numele lui Ion Iliescu se leagă și existența PSD, un partid întemeiat de Ilici, continuatorul comunismului cu față umană, călcătorul în picioare a memoriei victimelor revoluției, plantatorul de panseluțe din Piața Universității.

Și atunci, mă întreb: de ce un tânăr, care măcar la toaletă a citit istoria recentă a României, s-ar înscrie în Partidul Social Democrat? Cum să respiri același aer de partid cu Ion Iliescu? Dar nu numai cu el, ci și cu Adrian Năstase (fost premier condamnat de două ori pentru corupție), cu Victor Ponta (un plagiator de cea mai joasă speță) sau cu Liviu Dragnea (care voia să ne interzică recent să mai putem spune așa ceva de partidul lui…și el condamnat în primă instanță)??? În afară de oportunism, eu nu văd nici un motiv. Cu siguranță, când vor citi acest text tinerii din PSD vor sări să mă înjure, dar le cer să-mi explice de ce? Poate PSD e cel mai minunat partid din țară și eu n-am aflat asta, poate Iliescu și-a asumat victimele revoluției și chemarea minerilor și eu nu știu, poate au descoperit democrația și meritocrația, nu nepotismul, hoția, corupția și pupincurismul….poate. Așa că, dincolo de înjurăturile de care sunt în stare pesedeii (le știu deja prea bine), aș vrea explicații. Dar, vă rog, nu de alea cu „la liberali e mai bine?”, „la MP e ok?” Nu, nici acolo nu e bine, și acolo e corupție și multă murdărie.

Chiar crede un tânăr din politica autohtonă că poate schimba ceva în România? Oare nu-l vor înghiți rechinii, nu-l vor spăla pe creier astfel încât să se creadă dumnezeu când va avea o funcție mai importantă? De exemplu, văd activitatea unui tânăr parlamentar din BN care toată ziua merge prin sate și pozează cu diferite bătrâne. Nu-mi amintesc multe poze din anii trecuți ai mandatului său în care să fi fost tot așa de activ. Poate nu eram prieteni pe FB atunci, sau, poate, mai vrea un mandat de patru ani de dormit și încasat bani mulți, inclusiv de la băbuțele din poză.

Călin Gavrilaș