Dansul | Pasiune sau Hobby?

La unul din cursurile mele de dans, mi-am rugat un cursant mai vechi sa imi tina locul pentru a le explica si colegilor sai, cum se executa o anumita miscare, si cum a inteles-o el.

La sfarsitul reprezentatiei, am primit cea mai frumoasa intrebare pe care o poate primi un instructor: “Cum de iti place atat de mult sa fii instructor? E asa de greu sa explici cuiva si sa inteleaga anumite miscari… Tu chiar ai rabdare multa cu noi!”
Raspunsul este simplu, si probabil aici ma identific cu cea mai mare parte din instructorii de dans. Cum sa nu am rabdare cu voi, cand voi imi faceti ziua mai frumoasa doar cand intrati pe usa salii, indiferent de cat de proasta mi-ar fi fost ziua pana in momentul respectiv?

Sunt multi cursanti de la diferite scoli de dans care au ramas in continuare la scolile unde au studiat, dar nu ca si cursanti, ci ca instructori. Un instructor de dans, nu este altceva decat un dansator profesionist care isi transmite mai departe cunostintele si experientele lui artistice cu entuziasm, dobandite de-a lungul timpului pe scene, spectacole sau la concursurile unde a fost intodeauna printre primii.

Ca sa ajungi sa faci asta si sa te poti numi profesionist, dansul pentru tine trebuie sa fie o pasiune, nu doar un hobby.

Citește mai departe pe blog.evolution.dance