Cum a fost văzut Beauty Forum Cluj prin ochii unui hairdresser?

Printre personalitățile prezente la Beauty Forum Cluj, s-a aflat și Monica Rada, alias Monik. Monica are o experiență de 12 ani în domeniul hairdressing-ului. A inceput de când era copil, pornind de la fascinația pentru păr și modurile diversificate în care poate fi aranjat. A participat la cursuri internaționale de coafuri speciale/hairdressing, a fost membru în juriile de la competițiile internaționale.

Monik a devenit cunoscută prin modul ei unic de a realiza coafuri. Specialista nu folosește nicio sursă de încălzire, singurele ei “trucuri” fiind “degetele, o cremă modelatoare și un pieptăn special”, așa cu spune aceasta.

Eu nu folosesc niciodată surse de căldură în realizarea coafurilor, nici placă de păr, nici ondulator, doar produse de styling și adaosuri de păr. Coafurile nu se lasă absolut deloc, pentru că sunt foarte bine fixate. Am o atenție desăvârșită, când vine vorba de finisaje, pentru că un finisaj trebuie să fie întotdeauna perfect. Altfel, muncești în zadar, iar oamenii pleacă nemultumiți”, adaugă Monik.

Cum a văzut Monik Beauty Forum Cluj?

Monik anul acesta a avut dublu rol, ea fiind sâmbătă membru al juriului, iar ulterior expozant, pentru ca duminică să aibă o expoziție de coafuri speciale, coafuri care au fost realizate pentru două modele blonde, care au purtat rochii de seară, dar și pe două modele brunete, care au purtat rochii de mireasă.

Ce spune Monik despre experiența jurizării?

A fost o onoare pentru mine să fac parte din juriu. Recunosc că a fost greu, pentru că foarte mulți dintre competitori au realizat lucrări foarte bune. Departajarea s-a facut foarte greu, la nivel de miimi de punctaj. Mă bucur că există astfel de evenimente în Romania și sper ca, treptat, să ajungem la nivelul competițiilor din afară, unde timpul de lucru per competiție este mai scurt, ceea ce îi fortează pe competitori să își dezvolte propriile abilități în cadrul competiției. “

Cum s-au desfășurat activitățile pentru expoziția de duminică?

” Dimineața a început devreme, pe la 5, când Monica a început să se pregatească pentru eveniment: mese, accesorii, ustensile de par, produse de styling si multa creativitate.  Asta pentru că tot ce ține de creativitate este cel mai important lucru pentru un hairdresser. Avea puține emoții, pentru că nu le mai întâlnise niciodată pe cele 4 modele pe care le avea de pregătit pentru eveniment. Iar asta contează enorm în meseria ei. Dacă nu cunoști persoana, tipologia, personalitatea ei, ceea ce îi place să poarte, atunci este infinit mai greu să îi poți potrivi o coafură. Dar a respirat adânc și a mizat pe faptul că va fi inspirată, doar este un profesionist in domeniu.” A povestit Ramona Crangasu, care este, totodată,  o apropiată a specialistei.

După ce modelele au sosit, Monica a gândit spontan coafurile adecvate tipului de păr al acestor patru fete, fizionomiei, dar și rochiilor pe care le vor îmbrăca. Deoarece deține arta mânuirii părului, pentru specialistă ,întotdeauna, orice coafură este ușor de realizat. Maestă în modelarea părului, Monica a reușit să realizeze patru coafuri de excepție. Realizarea coafurilor a durat 3 ore jumătate pentru toate modelele. Monica a avut și o mână de ajutor în realizarea lor, o echipa bine închegată de fete, foste participante la workshop-urile pe care ea le ține prin țară.

Nu poți alege orice fel de coafură. Coafurile difera în funcție de evenimentul la care participă persoana. Nu poți face coafură specială de seară pentru o mireasă…și nici invers. Este o întreagă muncă ce stă în spatele alegerii coafurii. Dacă nu știi ce să alegi și cum să adaptezi, atunci poți risca să ai un client nemulțumit”, adaugă specialista.

Expoziția cu prezentare a Monicăi de la Beauty Forum s-a dovedit a fi  un real succes. Organizatorii evenimentului și-au manifestat interesul pentru coafurile speciale, astfel că întrebările legate de tehinicile folosite și de finisajele coafurilor nu au venit doar din rândul publicului. Publicul a fost de-a dreptul fascinat de coafurile acestei specialiste, fapt pentru care majoritatea persoanelor prezente în sală au ales să fotografieze modelele, să se fotografieze împreună cu modelele, punând în evidență coafurile. De adăugat este faptul că peste Monik au năvălit viitoare mirese, cerând un contact, atât pentru coafuri, cât și pentru rochiile de mireasă purtate de către modele. Rochiile de mireasă au fost oferite de către “Style Master by Cristina”, creații în spatele cărora se află Cristina Tuslea,  o fostă participantă la workshop-urile ținute de Monik. Pe lângă Cristina Tuslea, specialista s-a bucurat de prezența fostelor cursante Gligor Cornelia și Veronica Matei, tinere care sunt tot foste participante la workshop-urile Monicăi și cu care aceasta a format o echipă duminică.

Monica are multe planuri de viitor și își propune multe alte workshop-uri prin țară, deoarece specialista consideră că fiecare persoană care lucrează în acest domeniu ar trebui să participe măcar la unul, două astfel de activități pe an. Aceasta ține să adauge faptul că ea nu are niciun secret față de participantele ei la workshop-uri, ba mai mult, ea le sfătuiește chiar și de la distanță, prin telefon, dacă este nevoie, deoarece este întotdeauna deschisă întrebărilor de orice tip.

Printre importantele planuri ale Monicăi se numara workshop-uri de coafuri speciale în Spania și o prezentare la o competiție internațională din Turcia, fiind ea singura româncă din cadrul evenimentului.

 

12705521_1692026791055595_6602725832592491956_n  12813907_1692027217722219_1985483604286745348_n

AMI_5665 AMI_5666 AMI_5706

12804814_1692026561055618_9008428645481966332_n

Sursă foto: Monik Styles

Alin Nut


autor: Florina Homei