Crețiu: Soluția este să reglementăm circulația cu semafor

În urma articolului publicat acum trei zile, în care ceream administrației locale să se implice urgent pentru reglementarea traficului pe strada Alexandru Odobescu din Bistrița, am contactat responsabilii cu atribuțiuni în acest sens. Directorul Ioan Crețiu a declarat pentru Ziarul Tineretului:

Pentru fluidizarea traficului pe strada Alexandru Odobescu și reglementarea circulației atât a mașinilor cât și cea a pietonilor, soluția optimă este cea a semaforizării intersecției cu strada George Coșbuc și a trecerii de pietoni. Vom instala aici în locul semafoarelor actuale altele, plus semafor pentru pietoni, acționat cu buton.În felul acesta vom asigura, pe lângă fluidizarea și reglementarea traficului rutier pe artera principală, preluarea ordonată a celui din străzile secundare(Toamnei, G.Coșbuc) și bineînțeles prin marcaje cea a staționărilor și parcărilor din zonă. Cel mai mult vor avea de câștigat pietonii, care vor circula prioritar pe trecerea din fața Liceului de Muzică.

Rep: Când se întâmplă acest lucru?

Prin certificatul de urbanism am solicitat soluțiile optime, pentru că lucrările nu pot fi desfășurate fără respectarea lor(soluțiilor).Foarte repede executăm și această lucrare, imediat ce avem autorizația.

Rep:Am sesizat și vă aducem la cunoștință și faptul că pe strada Gării, chiar în fața Policlinicii este o trecere de pietoni, ce este folosită în continuare, deși e dezafectată.Chiar astăzi, trecând prin zonă, am observat oameni care profită de faptul că e vizibilă. Oricând poate apare un eveniment rutier.Ce faceți în sensul acesta?

Problema este actuală și ne preocupă, însă trebuie să luați în considerare faptul că din acest punct de vedere, chiar dacă acum marcajul este vizibil, nu este semnalizat ca trecere de pietoni. Ba mai mult, chiar în fața Ambulatorului este montat un gard metalic,pus acolo exact pentru a nu permite pietonilor să treacă.Dar…de multe ori pășesc peste el și se expun. Oamenii trebuie să ia în considerare acest aspect și să nu încerce să treacă prin loc nepermis, în condițiile în care, la nici 50 de metri distanță este o trecere semaforizată. Din punct de vedere tehnic, efectiv, pentru ștergerea marcajului, imdeiat ce o să fie vreme prielnică pentru folosirea materialelor și echipamentelor de frezare, vom interveni pentru înlăturarea lui și refacerea la stadiul inițial a carosabilului.Le recomand pietonilor să nu se expună, să respecte regulile de circulație și să traverseze pe la semafor.

Reamintim cititorilor noștri că în urmă cu câteva zile,un elev de 7 ani a fost acroșat de un autoturismchiar pe trecerea de pietoni.Copilul traversa strada Alexandru Odobescu din Bistrița regulamentar,moment în care a fost lovit de un autoturism.Zilnic zeci de elevi circula în zonă, spre și dinspre școală,iar traficul la anumite ore este de-a dreptul infernal.