Creativ de sărbători: Desertul preferat a lui Moș Crăciun

Se apropie sărbătorile de iarnă, una dintre cele mai așteptate perioade din an. O perioadă în care putem să ne punem mintea la contribuție pentru a fi creativi, originali și de bun gust. Fie că vine vorba de amenajarea casei, împodobitul bradului sau elemente tematice de Crăciun, ziarultineretului.ro vă vine în ajutor, cu o idee pe zi, toată luna decembrie.

Astăzi vă prezentăm un aranjament de desert, pe care cei mici, dar și cei mari, cu siguranță îl vor aprecia.

Simplele brioșe o să fie mai atractive, dacă le dăm o tematică. Și ce poate fi mai potrivit decât Rudolph, Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donder si Blitzen, renii lui Moș Crăciun să îți facă cu ochiul din farfurie.

Rețeta e simplă, dar cu puțină imaginație dai naștere la o poveste delicioasă și colorată.
Ingrediente pentru aluatul de brioșe: 2 ouă, 200ml lapte, 100ml ulei, 200g zahăr, 50g cacao, 200g făină, 1 plic praf de copt și 1 borcan din dulceața preferată.
Ouăle și laptele se amestecă într-un bol înalt, se adaugă zahărul treptat și se mixează până când se topește. Se toarnă apoi și uleiul. În amestecul obținut se cerne făina, se adaugă cacaua și praful de copt. Aluatul trebuie omogenizat foarte bine! Pentru coacere se foloseste tava de brioșe, iar pentru renii noștri sunt potrivite formele de mărime medie, sau chiar mici (în funcție de plăcerea și răbdarea fiecărei gospodine). În tavă se așază obligatoriu foițe de copt!  Se toarnă o lingură de aluat, o lingură de dulceață, apoi din nou aluat, în asa fel încat să se acopere trei sferturi din foița de copt. După această operațiune se pune la copt în cuptorul încins.
Pentru a transforma brioșele în minunatele ajutoare ale Moșului, e nevoie de bombonele de ciocolată, sau zahăr, de niște banali covrigei, turte dulci sau biscuiți, topping de ciocolată, frișcă sau topping de ciocolată albă. De aici imaginația, spiritul sărbătorilor și renii delicioși din fotografie vă vor fi singurele ajutoare 🙂
Poftă bună!