Contribuie și tu la harta monumentelor din România prin concursul “Descoperă monumente românești”

 În România sunt monumente pe care nu le ştie nimeni sau pe lângă care am trecut de multe ori fără să ştim. Fiecare copil este dus de părinţii săi prin ţară sau merge în excursii de la şcoală. Harta astfel creată poate fi foarte utilă atunci când se alege un itinerariu de călătorie, pentru a putea cuprinde cât mai multe locuri interesante ce merită a fi vizitate.

Concursul a fost lansat în anul 2013, pentru a aduce elevii mai aproape de vestigiile deosebit de valoroase ale ţării, iar site-ul este parte a unui proiect mai amplu ce are ca obiectiv punerea în valoare a monumentelor din ţără, cunoscute sau mai puţin cunoscute.

Paginile sunt create de elevi, coordonaţi de profesori. Nu au ca scop oferirea unui complex de informaţii despre fiecare obiectiv, ci doar câteva date prin care acesta iese în evidenţă şi merită a fi vizitat.

Este posibil ca unele informaţii să nu fie corecte, organizatorii concursului neintervenind pentru a corecta contribuţiile participanţilor.

Concursul “Descoperă monumente românești” este destinat elevilor din clasele I-XII, din orice formă de învățământ recunoscută de MENCȘ: școli, licee, palate și cluburi ale copiilor.

Concursul are două etape:

– prima cu participare indirectă, prin expedierea materialelor online şi prin poştă. După prima etapă (cea indirectă), se vor acorda premii și mențiuni, în funcţie de rezultatele obţinute;
– a II-a etapă, cu participare directă, va cuprinde diverse activităţi şi probe specifice, pe perioada a patru zile (inclusiv ziua de sosire şi plecare a echipajelor). La această etapă vor participa minim 10 echipaje (profesor coordonat şi 2 elevi), din 10 judeţe, selectate de către juriu;

Află mai multe detali, vezi cum te poți înscrie sau sau votează echipa preferată pe concurs.cristis.ro

sursa: concurs.cristis.ro