Concursul regional de dans “Buburuz de aur” | Duminică 12 iunie @ Târgu Mureș

Casa de Cultura a Studentiilor “Mihai Eminescu” din Tg-Mures, găzduiește duminică 12 iunie de la ora 10, concursul regional de dans “Buburuza de aur” 2016.

Concursul se adresează tuturor preşcolarilor, elevilor de clasele primare din judet si din apropiere  înscrişi într-o formă de învăţământ de stat sau privat de la Cluburile şi Palatele Copiilor, gradinite, echipele şcolare , asociatii sportive ,scolii si cluburi private etc.

Proiectul  “Buburuza de aur” 2016 face parte din categoria proiectelor sportive si este organizat la nivel  regional-judetean de catre Asociatia Sportiva Club Togetherdance Tg-Mures in colaborare cu Primaria Tg-Mures.

Cele mai importante criterii de evaluare:

a) timing (Dacă o formaţie/pereche nu dansează pe muzică, nici un alt aspect nu mai este luat în considerare – muzica conduce dansul.)
b) corelare între mişcare şi muzică (Dansul trebuie să adopte specificul fiecărei melodii în parte. Se ia în calcul aderenţa coregrafiei la muzică (fraza muzicală), la accentele din melodie, urmărindu-se dacă liniile, mişcările, pozele create “se lipesc” pe muzică.)
c) ținuta şi expresivitatea artistică  (Are coregrafia priză la public? Induc vreun sentiment publicului prin dansul şi prin atitudinea lor?)
d) coregrafie (Se referă la elementele caracteristice ale fiecărui dans, mai exact la ceea ce îl individualizează.)
e) sincronizare (Se referă la sincronizarea mişcărilor astfel încât acestea să pară fără efort, simple şi naturale. Se urmăreşte nu numai evitarea ciocnirilor, dar şi abilitatea de a continua coregrafia fără pauză atunci când aşa ceva se întâmplă. Aceasta arată controlul asupra coregrafiei, faptul că dansatorii o cunosc în detaliu şi o pot relua de oriunde, nu numai de la începutul unei fraze muzicale.)
f) impact asupra publicului (Este evident atunci când publicul se exprimă prin aplauze și aprecieri admirative.)
g)  dificultatea elementelor si originalitatea coreografiei

buburuza-de-aur

google-site-verification=gHWKmL0K5KEC6QXvLuHNbKbd4eXwoj20iAP0r35Daic