Concert Subcarpați pe 23 aprilie în Pădurea Schullerwald @ Bistrița

Formaţia Subcarpaţi va concerta în Pădurea Schullerwald în 23 aprilie când Primăria Bistrița a luat decizia că se va sărbători Ziua Tineretului, cu 9 zile mai devreme decât data oficială de 2 mai, a exact în a doua zi de Paşte.

Conform bistriteanul.ro decizia de a se sărbători Ziua Tineretului mai devreme decât data oficială de 2 mai , a fost luată de Primăria orașului, iar spectacole vor fi organizate şi în Parcul Municipal, Piaţa Mică, dar şi în câteva cluburi din Bistriţa unde vor fi susţinute concerte rock, folk, reggae, muzică electronică, spectacole de stand up comedy, retro party cu artişti locali, naţionali şi internaţionali consacraţi.

Subcarpați este un manifest cultural contemporan. Subcarpați este un proiect muzical demarat în 2010 de solistul trupei Șuie Paparude, MC Bean (Alexe Marius Andrei), care combină elemente din muzica electronică și hip-hop cu influențe din folclorul românesc.[1] Genul muzical adoptat este descris drept folclor contemporan sau folclor underground și constă în general în reinterpretări ale unor piese din folclorul românesc pe ritmuri moderne.[2] În proiect au fost sau sunt implicați mai mulți artiști precum Gnom (Raparta), DJ Limun din Timișoara, Mara și Dragonu de la Specii, VJ Andri, DJ Power Pe Vinil, Vali Umbră, Argatu’, Esqu, Georgiana Mănăilă din București și alți colaboratori.[3][4]. Deasemenea, proiectul este susținut de zeci de trupe și artiști: AFO, Geneza, Chimie, OCS, Dj Crissss și nu numai.Trupa a fost descrisă în cotidianul britanic The Guardian drept un mix exploziv între vechi și nou. E o combinație eclectică ce aduce împreună melancolia specifică pieselor folk românești și cântecelor de unitate, instrumente tradiționale și ritmuri de trip-hop, / fhire dubstep, hip-hop și dancehall.

sursa: bistriteanul.ro / wikipedia.org