„Combaterea Criminalității Informatice”, iar cea umanistică „Necesitatea Educației Juridice” la Olimpiada ONU 2018

Pentru tinerii de pretutideni, preocupați de problemele societății în care trăim, dar mai ales de găsirea de soluții pentru acestea, Olimpiada ONU este proiectul ideal. Organizat de Asociația Tineretul ONU din România – Filiala Iași, aflat anul acesta la a V-a ediție, prilej aniversar pentru Asociație, proiectul va avea loc între 4-6 Mai 2018, și va aborda două subiecte cu impact major asupra tinerilor.

Într-o manieră cu totul inedită, Asociația, prin intermediul acestui proiect, a ales să marcheze anul acesta proiectul prin propunerea a două teme diferite pentru două specializări: real și umanistic. Acestea vor putea fi abordate de toți tinerii, elevi sau studenți, indiferent de domeniul de studiu. Filiera reală abordează tema „Combaterea Criminalității Informatice”, iar cea umanistică „Necesitatea Educației Juridice”. Olimpiada ONU este un concurs care oferă tinerilor oportunitatea de a-și manifesta creativitatea şi originalitatea, aducând idei pentru soluționarea problemelor actuale, sub sloganul “We intend to change the world!”. Astfel, participanții vor avea ocazia de a-și exersa abilitățile de a vorbi în public, de a prezenta păreri argumentate exemplificate, dar și de a interacționa cu tineri de vârste apropiate care au același țel, acela de a schimba societatea în bine.

Scopul primordial al proiectului este acela de a găsi soluții privind cele două teme propuse, acestea urmând a fi preluate și împărtășite mai departe cu instituțiile de profil.

 Înscrierile vor fi disponibile pe eveniment începând cu data de 5 Martie 2018 și se vor face pe baza unui formular în care se va ataşa o schiță a lucrării. În a doua etapă a proiectului, fiecare tânăr își va împărtăși ideile în fața publicului și a unui juriu, prezentând maniera proprie de abordare a temei.

Alte proiecte ale noastre sunt: UN Youth Christmas Groove – realizat anual, având scop umanitar, dar și de conservare a tradițiilor universale de Crăciun, UN Youth Summer Institute – proiect care are drept scop dezvoltarea tinerilor, propunându-le acestora timp de 5 zile workshop-uri despre: creativitate, motivație, diplomație, orientare în carieră, Clubul de MUN – club lunar în cadrul căruia tinerii, puși în ipostaza unui delegat al Națiunilor Unite, se pregătesc prin abordarea diferitor teme de interes, însușindu-și o anumită țară și învățând să dezbate.

Asociația Tineretul ONU din România – Filiala Iași este o organizație non-guvernamentală, având ca scop promovarea valorilor și activităților ONU în rândul tinerilor români, al societății românești și al comunității internaționale.

Date de contact: Asociația Tineretul ONU din România – Filiala Iași