Ce-ți dorești în 2016?

În mod clasic toate urările de sărbători încep cu „să vă dea Domnul, să fie”… și altele. Sănătatea nu lipsește din niciun mesaj, iar bucuria și fericirea sunt pe buzele sau tastele fiecărui urător fizic sau virtual. Ne iubim dușmanii, ne promitem că vom fi mai buni, că ne vom schimba, că vom iubi persoanele apropiate, că vom arăta simpatie față de cei nevoiași etc.

De sărbători suntem mai buni, măcar declarativ. Dar, dincolo, de toate astea, ce ne dorim pentru anul care abia a început? Să lăsăm sănătatea și fericirea, chestii fumate în orice felicitare. Să revenim cu picioarele pe pământ, în România noastră, în orașul sau satul nostru, să privim în jur și să vedem ce ne dorim? Bani, mașină, serviciu, creștere salarială, o nevastă, o iubită, un iubit, un copil, răbdare, răzbunare, reușite la examene, ce ne dorim, de fapt?

Am intrat într-un an cu de toate: alegeri, promisiuni, anchete, arestări, condamnări și minciuni electorale. Vom fi înconjurați și asaltați de „binevoitori” la tot pasul. Dintr-odată o să vedem cum încep campanii de ecologizare, de purificare a apelor, aerului, planetei, doar de dragul voturilor, de dragul unor funcții care, apoi, patru ani oferă un fotoliu confortabil departe de mirosul apelor murdare.

Încep spectacolele și pomenile venite din toate părțile. Încep intoxicările prin mass-media (să nu o credeți virgină, că nu e deloc) și vor demara marile inaugurări de străzi, drumuri și podețe. Peste un an, totul va fi istorie, ei vor fi aleși, iar noi vom fi păgubiți. Adevărații perdanți în toată ecuația asta suntem noi, cei care nu vrem să ne trezim la realitate, care nu vrem să trăim cu demnitate, care întindem mâna după o sticlă de ulei sau o găleată aruncată în scârbă de vreun candidat care are deja pregătit costumul Armani în dulap, dar și-a luat Dacia și blugii doar pentru a te minți.

Așadar, dincolo de sănătate și fericire, dorește-ți o viață mai bună ție și copiilor, fraților, părinților, bunicilor, prietenilor tăi. Nu te lăsa corupt, mințit sau cumpărat. Așa cum ai trăit ultimii trei ani cu demnitate, trăiește și acum și, cu aceeași demnitate votează și bagă-l în…..istorie pe cel care vrea să te înșele. E un an important pentru noi, să nu-l ratăm!

La mulți ani!