Ce înseamnă “Freestyle” în dans?

“Freestyle”, este de multe ori confundat cu termenul de “All Style”, in care dansatorul amesteca cate putin din fiecare stil (sau mixeaza toate stilurile de dans), incalcand deseori regulile impuse de anumite stiluri individuale. “All Style” poate fi dansat “freestyle” sau intr-o coregrafie.

“Freestyle”, tradus din engleza in “stil liber”, este un mod de a dansa in care dansatorul improvizeaza miscarile “din zbor” in loc sa le aiba puse in ordine intr-o coregrafie. Putem spune ca “freestyle” este exact termenul opus al coregrafiei, cu toate ca extrema cu un nivel atat de inalt nu poate fi atinsa niciodata, deoarece avem deja planificate miscarile de dans in subconstient din experientele trecute in care am mai executat alte miscari de dans, intotdeauna avand tendinta sa le folosim ca si punct de reper pentru noile miscari create.

De exemplu, sa presupunem ca ascultam o melodie si dorim sa dansam “freestyle” pe ea, dar pentru ca am mai auzit melodia si pentru ca am mai repetat miscari diferite mai devreme, nu putem dansa “freestyle” 100%. Auzind melodia inainte, dansatorul planifica inconstient miscari pe parti diferite din melodie, iar miscarile folosite de el in alte coregrafii, vor face parte din dans, inevitabil.

Citește mai departe pe blog.evolution.dance