Când condamnații fac legi, libertatea o ia în bot…

Zilele trecute toți “feisbucarii” au fost la un pas de a-și lua un pumn în gură de la șeful PSD, Liviu Dragnea. Acest condamnat în primă instanță dispune de inițiativă legislativă și, s-a gândit el bine de tot, că ar fi cazul ca lumea să nu-l mai ia la mișto pe internet. În consecință, a inventat o lege a defăimării în care amenzile mergeau până la 100 de mii de lei pentru cei care ar fi îndrăznit să spună pe net că PSD=HOȚI, că Liviu Dragnea=HOȚ și altele de genul acesta.

Deși România are deja un Consiliu pentru combaterea discriminării care apără grupurile minoritare de anumite jigniri aduse de către majoritari, Liviu Dragnea era nesatisfăcut de libertatea pe care o au internauții. Pe ei nu-i pedepsea nimeni, iar golanii ăștia își cam făceau de cap.

Avalanșa zecilor de mii de înjurături pe care le-a primit cu multă dragoste președintele PSD, l-a făcut să bată în retragere și să modifice proiectul de lege. Astfel, deocamdată, mai avem posibilitatea să scriem că politicienii sunt hoți, că Dragnea face bani prin intermediul “Teldrum”, sau că are multe alte învârteli cu bani publici.

Pumnul în gură dat de PSD libertății de exprimare nu e o noutate. Dorința continuatorilor ideilor lui Ion Iliescu de a nu avea opoziție nu mai miră pe nimeni. Tovarășul de tristă amintire, Iliescu, îi făcea golani și drogați pe niște studenți adunați în piața Universității. Ca să tacă, a adus minerii și continuarea o știe orice pesedist din cel mai îndepărtat cătun: au plantat panseluțe cu bâtele pe corpurile celor ieșiți să demonstreze.
Nici epoca Adrian Năstase nu a fost lipsită de emoții pentru media care nu scria după dictarea venită de la Palatul Victoria. Nu scriai de Bombonel că e minunat, nu luai bani de publicitate de nicăieri și te păștea falimentul.

Victoraș Ponta, cel care și-a luat doctoratul printr-un plagiat ordinar, avea o atitudine ostilă față de orice reporter care îndrăznea să-l întrebe altceva decât era în playlist-ul A3 sau RTV. Cu toate acestea, Ponta nu a încercat niciodată să bage atât de vizibil pumnul în gură libertății de exprimare.

Teleormăneanul Dragnea a reușit din plin. La fel cum a reușit să scoată morții la vot sau să facă din anumite fete ditamai deputatele, așa a reușit să ajungă în plen cu proiectul legii defăimării.

Urmează doar să mai înființeze niște lagăre de muncă, ordine de deportare, domicilii forțate și Ion Iliescu poate să moară fericit că România arată ca atunci când era el mic. Și PSD se mai miră că e catalogat ca fiind urmașul PCR…

Iar liberalii, acești veșnici pierduți în tranziție și hoții, să nu zburde prea tare că le-a fătat și lor mintea unei legi prin care să amendeze populația care nu se duce la controale medicale. Stimată doamnă Gorghiu, din câte se vede face DNA niște controale destul de bune la domnul soț ….

pentru ziarultineretului.ro, Călin Gavrilaș