Bogdan Dranca este câştigătorul expoziţiei de artă fotografică „Fotografia – punte de legătură dintre tineri şi cultură”

Bogdan Dranca este câştigătorul expoziţiei de artă fotografică, care marchează finalul proiectului „Fotografia – punte de legătură dintre tineri şi cultură”, derulat de Asociaţia „EURO TIN BN”.

La evenimentul care a avut loc vineri, 31 iulie, la Casa Argintarului au participat Bogdan Miholca, reprezentant „EURO TIN BN” şi Robert Kovacs, fotograful care a predat orele de curs.

Vernisajul a cuprins 28 de fotografii, relizate de 14 dintre cei 20 de cursanţi, fotografii menite să evidenţieze diverse aspecte ale unuia dintre evenimentele culturale curente din judeţ. În cazul de faţă a fost vorba despre festivalul „Nunta Zamfirei”.

Printre obiectivele proiectului s-a numărat şi acela de a oferi tinerilor o alternativă la elementele sistemului educaţional din România, o alternativă care să-i ajute să-şi câştige existenţa. A fost şi motivul pentru care, la expoziţia de final a fost prezentă, ca invitat, deputatul Doina Pană, fost ministru secretar de stat în educaţie, cu o experienţă de aproape 30 ani în învăţământ.

Fotografiile realizate de Bogdan Dranca au fost premiate cu un aparat foto DSLR, marca Canon EOS 700D.

Conform proiectului, fotografiile realizate de cursanţi vor fi donate Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, pentru a fi folosite în promovarea turistică a judeţului.

foto-castigator 2