Bistrițeanca Liana Musteață a obținut 5 victorii la Slovenia Open

Bistrițeanca Liana Musteață a împlinit de curând 15 ani și are multe motive pentru care poate fi mândră, în ciuda vârstei. Sportiva de mare perspectivă, are până acum o colecție impresionantă de medalii la taekwondo. Legitimată la Clubul CS ILYO din Bistrița bistrițeanca participă la competiții de profil din țară și străinătate, de curând s-a întors acasă cu încă 5 victorii.

Liana Musteață a luptat, săptămâna trecută, la categoria -49 kg juniori, în Competiția Slovenia Open, clasificată G1, competiție ce punctează în rankingul WTF. În prima ei zi de desfășurare a reușit o nouă și binemeritată performanță pentru Taekwondo-ul românesc, 5 victorii consecutive în fața unor sportive titrate din Germania, Polonia, Croația și Bulgaria, ocupând la final, prima poziție a clasamentului.

”În finală, sportiva a învins reprezentanta Serbiei cu scorul de 20 la 13, după un meci n care adversara a făcut eforturi deosebite pentru a încerca să rămână în meci și să încerce să rastoarne rezultatul final”, se arată pe www.taekwondowtf.ro.

Strategia federației privind acumularea de experiență, prin participarea la competiții de anvergură, prin eforturile tehnicienilor și talentul sportivei, originare din comuna Rodna, au fost răsplătite pe deplin. Astfel datorită rezultatelor notabile se evidențiază o nouă și viguroasă speranță în perspectiva calificarii la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.