“BINILI A ÎNVINS!” Radio Guerilla își va relua emisia. Una din cele 7 frecvențe obținute e la Bistrița

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a organizat, în perioada 17 – 24 noiembrie, un concurs de acordare a 48 de frecvenţe FM şi AM, care sunt disponibile în prezent şi a căror valabilitate este de 9 ani, putând fi prelungite ulterior de CNA pentru perioade similare.

Radio Guerrilla îşi va relua emisia chiar pe frecvenţa 94,8 MHz pe care postul a emis până în septembrie 2013, când CNA i-a retras toate licenţele audio-vizuale, inclusiv pe cea din Capitală. CNA a retras toate licenţele Radio Guerrilla pe 19 septembrie 2013, din cauză că acestea nu mai erau operate de societatea care le deţinea oficial – Realitatea Media SA -, ci de o alta – Expresiv SA. Decizia a implicat toate cele 24 de licenţe audiovizuale ale Radio Guerrilla (23 de licenţe terestre – acestea au fost scoase la concurs şi o licenţă de satelit – care nu a fost scoasă la concurs, având un alt statut) pe care Realitatea Media SA le deţinea. Licenţele au fost scoase la concurs după finalizarea disputelor în instanţă dintre CNA şi Realitatea Media, pe care Consiliul le-a câştigat definitiv şi irevocabil.

În afară de licenţa din Bucureşti, Radio Guerrilla a mai primit la concursul CNA frecvenţe în oraşele Craiova (92,7 MHz), Bistriţa (95,1 MHz), Brăila (105,5 MHz), Darabani (97,6 MHz), Timişoara (100,0 MHz) şi Vaslui (95,2 MHz). Astfel, Radio Guerrilla a recuperat un număr total de doar 7 frecvenţe din cele 23 de licenţe terestre pe care le-a pierdut în 2013.

sursa: mediafax.ro