Bani cu suflet la Cluj. Un anonim lasă plicuri cu bani pe stradă

Un clujean anonim a lansat o campanie în care acesta lasă plicuri cu bani pe străzile clujene. Scopul campaniei este acela de a face oamenii să învețe să împartă.

Filantropul clujean a început această campanie încă din 2014, însă anul 2015 a făcut-o mai cunoscută în oraș. Acesta și-a propus să lase sume de bani în plicuri, iar pe langă aceste sume de bani, plicurile conțin mesaje cu condițiile campaniei.

Astfel, daca ajungi la Cluj și găsești un plic cu mesajul #BaniCuSuflet,fă-ti o poză cu plicul și banii, eticheteaza-te pe Facebook și Twitter și împarte 50% din sumă cu persoanele care sunt în nevoie.”. Nu uita să te conformezi instrucțiunilor!bani2
Această campanie și-a găsit susținerea și în rândul celor de la DNA, numele instituției fiind etichetat într-o postare pe Twitter: „Am pus @BaniCuSuflet pe lista albă. Nu e trafic de influență, ne bucurăm că oamenii măcar încarcă pozele online. Deci nu se ascund. Bravo!”
Binefăcătorul anonim suține pe pagina de Facebook a campaniei că în urma ideii lui de a-i învăța pe oameni cum să împartă, au fost multe donații, clujenii care au găsit plicurile pe stradă postând pe pagina campaniei fotografii cu oamenii cu care au împărțit banii și rezultatele acestei intenții. În acest mod, cei care au găsit plicurile au donat banii celor nevoiași, o sumă de bani ajungând chiar și la paramedicul SMURD Florin Benea, după ce acesta a fost operat.
Deși donează bani din buzunarul propriu, clujeanul a decis să rămână anonim, limitându-se la postarea pe pagina de Facebook indicii cu ultimele plicuri și fotografii cu zonele în care acestea se găsesc.

pentru ZIARUL TINERETULUI FLORINA HOMEI

bani3