Aproape SELFIE cu jandarmi sau cum e să te-nvârţi pe drumuri interzise

Doi tineri din Feldru s-au gândit să-şi testeze maşina pe drumuri închise traficului pe perioada iernii. Mai exact, fata şi băiatul s-au avântat în aventura vieţii lor cu Touran-ul prin Pasul Rotunda, gândind s-ajungă la Cârlibaba. Doar că au ajuns în şanţ, unde-au dârdâit la greu vreo trei ore,până a dat peste ei Jandarmeria Montană din Rodna.

Simion S. de 31 de ani şi Valentina R. de 26 de ani, plecaseră din localitatea Feldru cu scopul de a ajunge în Cârlibaba, cu toate că pe această porţiune de drum nu este recomandată circulaţia autovehiculelor pe perioada iernii- se arată în comunicatul Jandarmeriei.

Pe parcurs, din cauza ghieţii şi zăpezii, maşina a derapat în şanţul de la marginea drumului. Timp de trei ore tinerii au răbdat frigul pentru că nu au reuşit să anunţe incidentul, reţelele de telefonie mobilă nefiind funcţionale în zonă.

Norocul lor a fost că patrula de Jandarmi Montani din Rodna a dat peste ei la timp şi au reuşit-nu fără încercări serioase- să scoată turismul din locul în care alunecase. Maşina jandarmilor, o Dacie Papuc, n-a făcut faţă. jandarmicu daciaA fost nevoie de o maşină mai puternică şi încă ceva forţe suplimentare ca să aducă maşina în poziţia de rulare!jandarmi2Morala? Aveţi grijă cum şi pe unde umblaţi, să n-ajungeţi ca ei! Adică DEGERAŢI!degerati