Ai dreptul la autoapărare! Spray-ul cu piper e legal și ai dreptul să-l folosești

Nesiguranța străzilor și înmulțirea exponențială a situațiilor critice în care oamenii pașnici pot deveni victime(scandaluri, tâlhării, tentative de viol,atacul câinilor vagabonzi etc.) ne fac pe fiecare dintre noi să căutăm și să ne luăm măsuri de autoapărare. Începând de la participarea la cursuri care prezintă tehnici simple prin care poți scăpa din impas, până la achiziționarea de echipamente concepute pentru astfel de situații.

Spray-ul cu piper este cea mai răspândită armă de autoapărare, indicată pentru toți, însă cu precădere acesta nu ar trebui să lipsească dintre accesoriile pe care doamnele și domnișoarele le au asupra lor, știind faptul că ele sunt cele mai vulnerabile și expuse situațiilor potențial agresive.

Portul și folosirea spray-ului cu piper sunt perfect legale, nu necesită autorizații speciale din partea poliției și utilizarea lui poate să fie o soluție care, cel puțin pentru câteva zeci de secunde, să anihileze un potențial atacator. Astfel aveți timpul necesar să vă îndepărtați în grabă și să anunțați agresiunea la numărul 112. E nevoie însă să știți ce este, cum se manevrează și când se folosește această armă neletală.

Tubul de spray este conceput să fie purtat în permanență asupra dumneavoastră. Are capacități diferite de stocare a compusului chimic, între 50 și 150 ml, astfel ca acesta să poată fi ușor păstrat la îndemână în poșetă sau buzunar. Odată apăsat butonul de declanșare, jetul ajunge în ochii, nasul și pe fața atacatorului, provocând iritație și orbirea temporară a acestuia, iar dumneavoastră aveți timp să vă salvați fugind de la locul incidentului. Efectul pulverizării apare în câteva secunde și durează câteva minute, in funcție de locul, distanța și doza eliberată.

Folosirea lui se face exclusiv atunci când vă aflați în situații critice, sau care pot să degenereze în agresiuni. Nu ezitați să îl folosiți, sunt cazuri numeroase în care utilizarea lui a salvat vieți. Însă nu îl folosiți excesiv sau pentru a ataca pe cineva. Folosiți-l cu discernământ și nu îl lăsați la îndemâna copiilor. Este un produs inflamabil, tubul este încărcat sub presiune și poate să cauzeze răniri serioase dacă este expus surselor de foc sau șocurilor puternice.

Recent, publicațiile din Germania au început o campanie de informare cu privire la autoapărare, pe fondul violențelor din Kholn. Vom reveni pe acest subiect în zilele următoare, cu detalii și tehnici de utilizare a acestei arme eficiente de autoapărare.

pepperspray2