Adolescenţa: Perioada în care steaua fiecăruia străluceşte cu lumina maximă

Adolescenţa este vârsta cea mai frumoasă din viaţa unui om. Este perioada în care steaua fiecăruia străluceşte cu lumina maximă, cu lumina pură asemeni Luceafărului. Ea reprezintă o răscruce de drumuri, adolescentul fiind acum nevoit să aleagă calea pe care o va urma în viaţă.

Adolescenţa este tot odată floarea vieţii, un trandafir care acum a înflorit, atrăgând admiraţia celor din jur. Fiecare clipă are un farmec special, deşi ea va rămâne doar o imagine trecătoare în mintea adolescentului. Acesta se simte şoim argintiu cu ochii senini, care va cădea cu uşurinţă în capcanele vieţii. Însă toate acestea nu vor face altceva decât să-i întărească caracterul, să-l maturizeze pentru a putea rezista impulsurilor irezistibile pe care le are această vârstă. Felul în care ne îmbrăcăm, vorbim, ne mişcăm şi ne exteriorizăm sentimentele sau gândirea are o dublă influenţă: asupra noastră şi asupra celor din jur. Oamenii judecă după aparenţe şi se lasă înşelaţi de acestea.

Nu poţi lăsa o impresie favorabilă în societate asupra celor care te judecă după felul în care te porţi, adoptând o ţinută extravagantă, un limbaj vulgar, o atitudine sfidătoare şi de prost gust.

Unii adolescenţi, îndeosebi fetele, trec printr-o perioadă de visare, de căutări, de meditaţie asupra celor mai complicate probleme ale vieţii. Băieţii, în schimb, au de obicei o reacţie violentă şi mai deranjantă pentru cei din jur.
Numai adoptând o atitudine matură adolescentul va reuşi cu siguranţă să descifreze enigmele vieţii şi în special cele ale dragostei. Stelele vor străluci mai aproape pentru el, astfel încât totul i se va părea posibil.

Autor: Emilia