60 de lucrări pe tema „portret”, la expoziția anuală de la Palatul Copiilor

60 de lucrări pe tema „portret”, icoane pe sticlă şi lemn, dar și produse ale jocurilor creative („Şah-mat în pictură”, proiect care a aplicat regulile şahului în pictură, cu parteneri de joc care îşi aleg culori diferite, joacă prin mutări alternative şi ajung la final când acoperă ultimul pătrăţel alb) – toate vă aşteaptă la Palatul Copiilor.

Cercul de pictură de la Palatul Copiilor Bistriţa, coordonat de prof. dr. Diana Morar, a încheiat luna iunie cu o expoziţie anuală de lucrări uimitoare, având o temă comună – „Portret subiectiv”.

Au fost expuse 60 de lucrări pe tema „portret”, dar și icoane pe sticlă, icoane pe lemn, precum și produse ale jocurilor creative – „Şah-mat în pictură” (regulile de la şah fiind transpuse în pictură, cu doi parteneri de joc care îşi aleg culori diferite, joacă prin mutări alternative, iar lucrarea este finalizată când a fost acoperit ultimul spaţiu alb, în final toţi fiind câştigători).

De asemenea, pe simezele Palatului s-au regăsit compozițiile câștigătoare ale concursul „Play”, iniţiat de elevul Pop David din clasa a VIII-a, competiția fiind la ediţia a II-a, dar şi lucrări din „Clubul de vacanţă”, picturi realizate la proiectul „D_ă click copilăriei” sau picturi decorative.

S-au reunit în cadrul expoziției și elevii de la grupa de performanță, avansați, dar și artiștii începători (3-6 ani), care au realizat ilustraţii la o poveste creată pentru ei, specifică vârstei, intitulată „Aventurile hârtiei”.

Citește mai departe pe bistriteanul.ro

google-site-verification=gHWKmL0K5KEC6QXvLuHNbKbd4eXwoj20iAP0r35Daic