300 de biciclete vor putea fi împrumutate gratuit din 25 de stații la Timișoara

S-a dat unda verde sistemului de ‘inchiriat’ biciclete iar Timișoara devine primul oraș din țară în care mersul pe bicicletă este în mod oficial mijloc de transport în comun.

Gratie sistemului VeloTM, in 25 de statii RATT au fost amenajate rastele cu biciclete, cumparate cu fonduri europene.

Vorbim despre 300 de vehicule, care pot fi folosite doar pentru transport intre statii, nu pentru promenada. Timisorenii nu trebuie sa scoata niciun leu din buzunar pentru a le lua din rastele. anunță opiniatimisoarei.ro

În țările civilizate din Europa, bicicleta este un mijloc de transport în comun foarte popular, iar spre exemplu Olanda e una din țările cu cele mai multe străzi amenajate special pentru traficul pe bicicletă.

O astfel de investiție este foarte bine venită în special în orașele aglomerate din România, unde în orele de vârf traficul este de-a dreptul blocat, bicicleta fiind un mijloc “verde” de transport care ar aduce mari beneficii pentru zonele centrale, zonele verzi dar nu numai.

E nevoie de multă voință ce poate aclualele generații politice no o vor putea avea niciodată pentru ca astfel de inițiative să nu rămână doar ca exepmlu. E nevoie de a evolua, de a avea grijă de noi și de natură de a fi conștienți, iar când vom atinge acel nivel astfel de preocupări vor face parte din starea de normalitate, nu le vom face pentru a crede că suntem cool sau pentru a ne fura căciula.

foto: opiniatimisoarei.ro

www.opiniatimisoarei.ro_wp-content_uploads_2015_05_biciclete-inchiriat-statii-ratt-receptie-5-700x336